Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från barndomens perrong

Det rytmiska ljudet
av hjul mot räls
i en kupé
på väg nånstans

Min far stinsen
på barndomens perrong

Minnet av

plastdjur som faller
från barnets
röda lilla resväska

Tågvisslan ljuder
medan junibrisen
leker med gardinen

Barnet sover
tryggt omlindad av
filt och lakan

Ännu ovetande om

Nattåget mot Köpenhamn
och Michael Strunge

Avgången till Palermo
jag aldrig tog




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-26 13:36



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vemodsvackert och bildskapande. Hör tågvisslan. Fint!
2022-02-28

  BenGust VIP
Strunge har jag aldrig läst.
Men plastdjur och tågvisslor
klingar välbekant. Tänker på
Gershwins Rhapsody In Blue
vid det rytmiska dunkandet.

2022-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP