Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En hyllning till en stor och folkkär artist: Carl Anton.


SKIMMER ÖVER VITA BERGEN

Det kommer alltid att vila ett skimmer

över just Vita Bergen

Inget "aber" men bara ett "immer"

Platsen tappar aldrig färgen 

I våra hjärtan ska sångerna tona

när sommarens båtar är borta

Dessa mästerverk dansar som måsar

och kommer aldrig till korta

 

Ta emot denna hyllning med tjärdoft

och med maskros som lyser

Det finns sånger som sommarens brisar

som gör att vi inte fryser

De har kommit direkt från din penna

och har träffat min själs innandömen

Där finns blå himmel, solsken och havet

Alla orden som bär sommardrömmen

 

 

LARZ GUSTAFSSON 3/3 2022

 

Mitt band Bizex-B gjorde sin absolut sista spelning bara en liten bit från Vita Bergen... Givetvis gick tanken till mannen med solskensleendet och den kylskåpskalla filen.

Det var i maj 2013.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 142 gånger
Publicerad 2022-03-03 17:47



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Mycket välvalda ord i din hyllningstext. Snyggt!

2022-03-04

  Lottie Ålhed VIP
”Orden som träffat min själs innandöme”
Visst är de orden vackra . Blå himmel solsken och hav. En fin hyllningsdikt!
2022-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP