Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen D

 

Tänk om de allierades styrkor efter den blodiga landstigningen i Normandie den 6 juni 1944 hade sagt: Nä nu skiter vi i det här, tillräckligt många har dött och vi längtar hem lugnet och friden hemma hos mamma och pappa nu när sommaren kommer och man kan bada och leka roliga lekar samt gå på bio och se någon rolig film och pussas i mörkret. Vi åker hem nu löjtnant, för den tyska krigsmakten är alldeles för stark och som vi längtar så efter våra mammor och pappor och söndagmornarnas fågelsång och ligga och dra sig länge och vara riktigt lat.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-03-04 16:04



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Precis!
2022-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP