Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själarnas dans

Vilsna själar dansar i vassen
sprider sina skuggor över vattnet
söker sig själv i ödets dal
finner ingen tröst

Av drömmar blev intet
I förgänglighetens salar
byggs bo som förtvinar
själar söker lycka på annat håll

Nutidens hets
bildar vågor svåra att nå
strävan strävan
endast tomhet nås

Vis av vad andra sagt
söker själarna sin egen väg
dansar i vassen i stjärnors ljus
tills dagen går upp.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-03-07 10:18



Bookmark and Share


  Margit Grell
Det vilsna speglar sig starkt i dansens
virvlar.
2022-03-15

  ULJO
Insiktsfullt tecknat om själarnas kamp
2022-03-08

    Sefarge VIP
Insiktsfullt skrivet!
Sökelsens stig
Den rätta är!
Bort från
Likform
-ighets
Motor
-led!
;)

2022-03-08

    Lena Staaf VIP
Fin dikt! Själarna vet vad som är viktigt i livet.
2022-03-07

  Anya VIP
Känner igen mig i dessa själar som dansar i vassen. Mycket vacker metafor. Tycker mycket om din dikt.
2022-03-07

  Marita Ohlquist VIP
Fin och tankeväckande text om de vilsna själarna.
2022-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP