Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IS kvinnorna

Min bror åkte till striden
besjälad av tanken på
kalifatets pånyttfödelse

Jag längtade till något annat
än den gråa vardagen i Rinkeby
trotsade mamma gav mig i väg

Det nya skulle bli till,
jag ville vara med
göra mitt

Det blev inte som jag trott
mannen de valde
var hård och kall

Instängd med andra kvinnor
utegångsförbud
burka

Jag skulle föda
IS barn
det var avsikten

Katastrofen, inringade,
bomber fångläger
min man dödad

Svält elände
mina barn gråter
de är sjuka

Vädjar till Sverige
hjälp mig
hjälp mina barn

Du åkte dit själv
Du får ta dig hem
själv

Men mina barn
de har inget gjort
snälla snälla

Fånglägret är varmt
eländigt
evig väntan

Barnen skriker gråter
svälter mår inte bra
Snälla snälla

Eländigt läger
längtar till Rinkeby
barnen lider

Hemma igen, splittring
omhändertagande
av mina barn

Förhör
säkerhets risk
fängelse

Hemma till vad?
mina barn är förlorade
vad har jag gjort med mitt liv




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-12 08:39



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Barnen är oskyldiga men döms alltför ofta till liv som kan liknas vid straff där ansvaret till syvende och sist är föräldrarnas, men lika ofta samhällets. Tiden vi lever i.
2022-03-15

    Lena Staaf VIP
Barnen är de största förlorarna.
2022-03-12

  rostspik VIP
IS-folket får stå sitt kast.
2022-03-12

  Öknens Ros VIP
Frågan är: Vad har hon gjort med barnens liv?
2022-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP