Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och BenGust.


April i drömsk pupill

Pianonynning
gungar i solens
väldiga ljuskrona

valston faller
mot smältvattenspegel

mjuklandar
i vårens
fönstersmyg

ett hypnotiskt
skimmer genom glaset
som reflexion
i ögon gröngrå

med blicken fäst
på ett svalefång
luftburna
aprilsilhuetter

livsknoppar bågnar
i hennes
drömska pupill

åter famnar
ljuset traktande
odlingsrösen
spåntak och smålom

hjärteslagen svallar
mellan brukningsjord och
strånsamhällen som var

men med hälsning till hav
där många sveper vågor
sjunger reling

fångar ändå hennes
okuvliga vinkande
den förtröstansfulle
på den andra stranden




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-16 18:28



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En slags tidlöshet skänker ro , och det är både välformulerat och skönt på ett romantiskt sätt. En stunds nåd i denna oroliga tid.
2022-03-26

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt.
2022-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP