Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige - det mest psykiskt sjuka landet i världen

 

Enligt färsk statistik så förhåller det sig så, tyvärr. Varför just Sverige har den mest psykiskt sjuka befolkningen i världen det vet jag inte. Vet du? Har det att göra med den rent allmäna mentaliteten, om folks kynne och attityd, om hur vi svenskar bemöter och behandlar varandra? Kan det ha att göra med hur vi uppfostrar våra barn och ungdomar, eller hur vi låter bli att uppfostra dem?

Vår materialism, ytlighet, stress och alldeles för mycket stillasittande, internet, TV och alkohol, kan det ha en inverkan på vårt psykiska mående? Tillståndet med planeten, klimatet, miljöförstöringen, krig, kriminalitet och pandemin? Bristen på en Gudstro hos svenskarna? Varannan dag så tar någon i åldrarna 15-29 år livet av sig i välfärdslandet Sverige? Vad är det som är så fundamentalt och monumentalt fel? Är det så enkelt att det fattas kärlek i vårt samhälle, och en hållbar strategi för att främja vårt allmänna välmående? Och planetens.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-24 16:36



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det finns alldeles för lite kärlek och för mycket egoism.
2022-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP