Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


På vissa platser är det fortfarande tillåtet att skjuta lejon. Ofattbart!


LEJON

Jag tänker på lejon

Hur de för sig, hur de går

Hur de rör sig majestätiskt

och hur många som förstår

Om flera skänker pengar

kan vi rädda lejonen?

Och kan de månne inkluderas

uti kärleken?

 

Leoparder och geparder

finns inte många kvar

ty tvåbenta bastarder

ser inte vad de har

Men när balansen rubbas

i öken, på savann

vad är det DÅ som klubbas

av Namibias starke man?

 

Det kortsiktiga tänkandet

kan segra på sikt

Vad hjälper då mim ävlan?

Vad hjälper då min dikt?

Jag har älskat lejon

sedan gosse jag var

Men i dag är frågan:

Hur länge finns de kvar?

 

LARZ GUSTAFSSON 27/3 2022

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2022-03-27 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP