Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gudomliga empatin

 

Den normala människans
spritt språngande vansinne.
Samhället är ett fullbelagt
dårhus och jag känner mig
sannerligen galen jag också.
Jag ta och cykla upp till ICA
för att köpa tröstgodis för det
har jag då verkligen förtjänat.
Så här låg har jag inte varit på
46 år då min pappa tog livet
av sig och jag blev lämnad
ensam med mitt gruvliga
supertrauma men för Guds
skull det är ju Mästarnas
Mästare och Wallander
på televisionen ikväll
så jag ska inte deppa.
Putin var här och drack
kaffe förut, en rekorderlig
karl men naturligtvis galen
han också, vi snackade om
lite olika slags diagnoser och
psykofarmaka och sen gav jag
honom en lång och varm kram.
Vem har påstått att det ska vara
lätt och innebära en grandios lycka
att vara människa? Örebro slog Brynäs
med 7-2 borta i åttondelsfinalen i hockey
igår kväll vilket betyder mycket för staden.
Usch fy för att känna sig allmänt konstig
och inte orka cykla upp till ICA och köpa
snus och godis med en fin existentiell
flygfärdighet i den sjätte dimensionens
befriade kärlek och gudomliga empati.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-03-27 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP