Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min skog




I min skog är det dött och tyst

i min skog är det stilla


Svarta korpar flyger oväntat av och an mellan träden

de är förvånansvärt stora med breda vingar, de skrämmer lite



I min skog finns inga människor

Människor bor i staden, i små hus




Här finns bara krälande ormar

Små vältrimmade rävar. Ugglor men de syns inte.

Och älgfamiljen. Hela släkten.




I min skog börjar det att skymma
mörka skuggor faller när solen går ned och dagen försvinner. Då vill jag gå hem.




Det är en lång väg tillbaka till människornas by. Och det skymmer.





I min skog finns död och tystnad.

Det är en sorgesam andakt i min skog. Och korparna flyger.

De vet. De har en osynlig gemenskap.

De är släkt med Hugin och Munin.

De vet saker som jag aldrig kommer att begripa.





Det finns hemligheter i min skog

och jag längtar alltid dit.

Till tjärnen. Till de stora tallarna som ljudlöst rör på sina kronor. Och många andra ting i vildmarken dit jag aldrig vågat mig.




I diket finns upphuggen ved som någon lämnat. Eftersom korpskogen inte tillhör människorna. Bara en vördnadsfull besökare får då och då tyst gå på dess stigar.




Det finns grodor i tjärnen. De kväker till varandra och i deras ögon speglas hela universum.




Fri vers (Fri form) av aagape VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2022-04-05 15:41



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Vackert. Skogen kan verkligen ha en sådan mystisk atmosfär.
2023-10-11
  > Nästa text
< Föregående

aagape
aagape VIP