Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hör du verkligen när någon skriker: Hjälp?


 



Tror du verkligen att empati är en sak du äger

röstar du verkligen för att hjälpa människor på svaga vägar

Tycker du inte synd om dig själv fastän du har mat och tak över huvudet

tycker du inte rutavdraget är viktigt för att du ska slippa städa huset

 



Förstorar du inte kommunism och förminskar nazism

eller tvärtom i din jakt på egna jagets perfektionism

Men glömmer du inte bort din egna egoism

som föder din brist på egna jagets moralism

 



Är inte dina kronor innerst inne viktigare för dig

än några människor som dör i ett utförsäkrings-krig

När du tittar ner på en medmänniska som ligger under dig

hjälper du då denne upp eller föder du en intrig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-07 11:51



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Bra frågor! Man får nog tänka efter mer än en gång vad man kan göra för de som har de svårt.
2022-04-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP