Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKVALTKVARNEN MALER .


slagfärdigt är texten

Hem smitt.

Lyfter händernas bägare över mitt huvud,
tusen rosor flöda mellan fingrar.
Forntid, nutid möts med kärlekslös längtan.

flod av glädje
vid den sjö
där stridsskepp står
reling skaver mot reling
med revade segel

Var vi där? Hade vi vårt nu,
beblandadade med,
dessa brustna egon.

vem skriver tragedins hetsande frågor
när sanningen stavas
med obesvarade adjektiv

Till evig varaktighet lämnas ingen garanti
för kärleksfyllda möten.

Längtans ofyllda sköten bär nu ograverat
sin framtid i sagan.

allt säkerställdes statistiskt
med indefinita pronomen
för att säkra utfallet av den
fina fredags eftermiddagen

Sökaren vandrar i varuhusets välordnade
arkadlabyrinter, finner ej lyckan gömd
bland efterfrågade produkter.

när blev ordet pizza
ett allmänt skällsord

© Bosse 14 april 2022.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bossepoet från Österbotten
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-14 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten