Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha läst detta kommer du aldrig att bära dem igen!   Kasta dem omedelbart! Det är det största misstaget!


Har du guldsmycken?

 

Experter från EU-kommissionen har nyligen upptäckt att metallen som används främst för limning av smycken, kadmium, påverkar njurar, lungor och lever.

 

Kadmium finns med på listan över cancerframkallande ämnen och har varit förbjudet av EU sedan 2011.

 

De första som drabbas är arbetarna, men ägaren till prydnadsföremålen kommer inte heller undan.

 

Experter har funnit att denna metall blir skadlig i kontakt med huden.

 

Denna metall ackumuleras i kroppen under livet och kan påverka levern, njurarna och benen, och ingår i kategorin cancerframkallande ämnen.

 

"Kadmium sänker smältpunkten avsevärt för legeringen.

 

När lodlegeringen smälter kan kadmiumoxider bildas och avsättas på olika organ, förklarar Heinz Karl, juvelerare.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-20 15:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP