Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skötarnas härliga kroppar, böljande, gråtande

Skötarnas härliga kroppar, böljande, gråtande,
svepande stjärnfall, milt omhändertagande

Idag så ska jag som en lycklig gudinna till varje pris gå in för att riktigt chocka min omgivning. Själen ryser inför det livlösa tomrummet och vill skapa kontakt vad det än får för konsekvenser. I hela mitt liv så har det varit som att jag inte existerar, folk går rakt igenom mig som vore jag luft.

Psyksjukdomen är en fantasivärld och ett rangligt luftslott dömt att rasa samman och förintas. Kvar finns då en soffa, en kopp kaffe samt en mobiltelefon och ett nummer till den psykiatriska akutmottagningen som förmedlar rum på hotell avdelning 2 där hon jobbar den snälla doktorn med den härliga kroppen samt de varma levande ögona som ser igenom min skräck och panik och som tycker att det är OK att jag åker skridskor i korridoren.

Min mamma hon med de livlösa och onda ögona hon står i förbund med djävulen trots att hon är så övertygat kristen med sitt tillgjorda skratt och leende. Jag har varit psyksjuk sedan jag fyllde 11 år. Det är skönt att vara psykiskt sjuk för man har inga krav eller förväntningar på sig och staten matar mig med en hyfsad sjukersättning men det värsta är rösterna inne i väggen om nätterna, demonerna som slukar min självkänsla och säger åt mig att jag ska göra dumma saker, till exempel att dränka mig själv i bensin och tända eld på stortorget.

Kärleken är en dimma som man måste ta sig igenom för att kunna skåda den solklara sanningen. Att servera hallon- och blåbärstårta till alla som ska hylla den underbara dagen då jag ska dra mitt sista andetag och dö mitt i en film av Tarkovskij. Jag har inte bett om att få bli en människa och jag kan inte hjälpa att jag är så här jättesjuk och odräglig. Jag slår mig hårt i huvudet med en hammare för att vakna ur mardrömmen när jag står naken inför Herren i Nikolaikyrkan i det självgoda Örebro. Polisens kropp är härlig när hon sätter på mig sina fina handklovar där jag står spritt näck och slickar på en polkagris i det svala Engelbrektskapellet.

Arresten, hotell häktet, och rättspsykiatrisk undersökning i Göteborg tillsammans med de glada göteborgarna i personalen och spela plump. Och så landar man i paradiset Örebro rättspsykiatriska klinik där man i trance dricker mjölk och honung och skötarnas härliga kroppar böljande, gråtande, svepande, stjärnfall, milt omhändertagande i Jesu Kristi Namn. Jag vill måla hela världen åt dig mamma. Är pappa död? Härligt, härligt, så härligt. Jag har då inte bett om att få bli någon jävla märkvärdig och gravt sexuellt hämmad människa. Avdelningen är tyst som bårhuset. Björn Borg spöade John McEnroe i Wimbledon och jag insåg att jag höll på att bli skvatt galen.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2022-04-22 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP