Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag har själv två barnbarn vars farmors mor och många andra släktingar dog i ett koncentrationsläger.


Världsbokdagen - Ihågkom oss till liv

Johanna Rubin Dranger har skrivit boken
Ihågkom oss till liv
och på försättsbladet:
Till dem som mördades,
till dem som levde.

I boken tecknar hon och berättar
om sitt detektivarbete för att få veta
vad som hände de judiska släktingar
som försvann under andra världskriget.

Det är en smärtsam läsning och viktig,
speciellt för alla förintelseförnekare,
fast tyvärr så skulle de knappast öppna
en bok som denna.

Vi får aldrig glömma!




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-04-23 13:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Nää, vi får alla glömma. Tack för att du påminner.
2022-04-28

  Larz Gustafsson VIP
Att påminna om förintelsen i Hiroshima och den i Nagasaki är tydligen inte lika angeläget.
2022-04-26

  Monica Lindgren
Viktig text! Nej, vi får aldrig glömma! Marine le Pens far var t ex förintelseförnekare. En "episod", sa han!

2022-04-26

  Marita Ohlquist VIP
Att ta del av berättelser om förintelsen är viktigt så att den inte glöms bort.

I vår kommun åker avgångsklasserna och besöker koncentrationslägren som avslutning på det dom läst på lektionerna.

2022-04-25

  Bibbi VIP
Tack för att vi får ta del!
2022-04-24

  Monika A Mirsch VIP
Tack Eva! Det är oerhört viktigt att vi aldrig glömmer förbrytelserna - offren då och vi nulevande är famnen för morgondagen, för medmänsklighet som förenar.
2022-04-24

  Sparvögat VIP
Så fint att du delar dina tankar om förintelsen, det ofattbara som aldrig får falla i glömska…
En bok värd att försöka läsa
Dina ord berör!
2022-04-23

  Larz Gustafsson VIP
Hamas vill återupprepa allt detta.
De s k palestiniernas terror mot civila israeler bevisar detta.

2022-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP