Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma

*
Det var den semestern
då jag lärde känna dig
när du och jag sprang
gatan fram från Berlin
i ösregnet
hem till pensionatet -
Du hade din vita blus
med prickar på den
med vita spetskragen
och jag hade min nya
blå plyschtröja med
pärlemorknappar den
som jag fick av dig då
innan vi fikade tysk
kesäkaka med grädde
och chokladmuffins
*
Vi sprang hem fort
för att undkomma
regnet men stannade
när vi kände att det
var varmt och mjukt
*
resten av vägen 2.5 km
gick vi stilla och skrattade
precis hela tiden åt
hur plaskblöta vi var
*
vi undrade vad pappa
skulle säga och då
skrattade vi ändå mer
*
du var fyrtiofyra år och
jag var tio - och det var
första gången som jag
förstod att du var någon
som alltid skulle finnas
där i mitt hjärta
*
du var min mamma
och du skrattade så gott
i det varma mjuka regnet
du hade sån humor
som bara vissa förstår
*
Du ser allt från din himmel
vet precis allt som händer
Du vet att jag tänker på dig
vet precis vem du var
*





Fri vers (Prosapoesi) av Annie b'larsson VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-04-24 00:00



Bookmark and Share


  Lehva VIP
En sådan ömsint och vacker text. Er nära och starka relation upplevs via ett vackert minne.
2022-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP