Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


till glädje och tröst


Vitsippor till Valborg


Vår vackra vårblomma
står där så rak och stolt
när solen skiner
men böjer sig ner
med stjälken mot marken
när det regnar och är kyligt.

Det känns som att även min rygg
och mitt huvud
vill böja sig ner mot marken nu
i tider av oro och ofärd.

Jag plockar en bukett
av de överflödande vita
och sätter i en vas
för att få lite ljus och värme
i mitt sinne
medan jag låter de fridlysta blå
få bli kvar där ute
i enebacken.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-04-30 13:55



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert om vitsipporna som lyser upp där dom står.
2022-05-11

  Monika A Mirsch VIP
"ljus och värme"
sänder du
i den kyliga våren -
hopp och närhet
sänder du mig -
känner av värmen din!

2022-05-05

  Maj-Lis VIP
Så vackert de lyser upp
2022-05-02

  Eva Langrath VIP
Ljus och vacker vår poesi i den tunga tid som råder.
2022-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om en ljuvlig blomma.
De flesta av oss är som vitsippor, behöver ljus och värme för att kunna slå ut i full blom.
2022-05-02

  Bibbi VIP
Fint.
2022-05-01

  Anya VIP
Tack för att du bjuder på vårstämning idag.....även om orosmoln finns.
Så fin bild. Jag brukar också plocka de vita. De blå får man njuta av utomhus.
2022-04-30

  Sparvögat VIP
Så fina ord till vitsippans fagra slöja och visst kan vi, liksom blommorna, behöva ljus och skönhet för att mörkret ska skingras en stund…

2022-04-30

  Monica Lindgren
Enkel, vacker prosapoesi.
2022-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP