Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem kan förstå de meningslösa krigen, hatet och allt meningslösa våldet? Varför kan inte människan bara älska sin medmänniska? Varför är det så svårt?


Det meningslösa kriget

Tänk om alla bara vägrade att döda sin medmänniska
och dog för sin medmänniska istället för att döda den?

Då dog de för Fredens och kärlekens skull
istället för att de tror de dödar för
att få Fred och hatar den motsatta sidan.....

Det kan aldrig bli Fred genom meningslöst dödande
och hat.

Men, om alla la ner sina vapen så blev det Fred
Om alla bara vägrade att följa de få som har den stora makten
och är så förblindade av hat och maktbegär så kunde istället

Kärlekens frö sakta spira och blomstra till varandra.




Fri vers av evvelina
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-11 20:38



Bookmark and Share


    JJ VIP
Tycker din text är oförtjänt kommenterslös! Den är självklar i sin rena enkelhet... och tro nu inte att enkelt är ett lågt begrepp, att skriva och göra det enkla är ofta det svåraste som finns! Ren kärlek mot skitig död valet torde va enkelt men se dig omkring hur svårt det är... Applåd!
Mvh. JJ.
2023-02-17
  > Nästa text
< Föregående

evvelina

Senast publicerade
Det meningslösa kriget
* Se alla