Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ännu en kompis, en av poeterna har tagit ekan över floden och finns numera 'down under', det vill säga i 'Australien', paradiset på jorden. Där är det varmt som i... fast det beror nog på bränderna. När det är sommar här, då är det vinter där.


Knasigheten erövrar världen





Sverige går i täten, sägs det.
'Vi' är det enda land som har ett Wasalopp
och sträckning numera har tendensen att gå
en något annan rutt än den ursprungliga.

Men varför göra
'det enda rätta'. Om det går att göra 'annat'.
Margaretha har ett gott öga till Göran, som
gillar Torgny och han i sin tur är bästa kompis

med Torkel som gärna
åker hem till Tora och Hans. De i sin tur...
ja, du förstår nog vartåt det lutar. Alla är vänner
med alla och är de inte precis vänner så känner

de någon som känner
någon som är bekant med... Ja, eller släkt i vilket
fall. En vän har varit down under och jag har också
tänkt att resa dit någon gång, till Kanada eller

Island. Men att åtminstone
ha varit litet som annorstädes kan ju 'räcka långt'.
Torkel och Margaretha har träffats och de har ju
i bagaget en räcka bekantskaper,vänner och en

del sssläktingar, tänka sssig bara...
Göran å sin sida är kompis med Tord, som har
ett gott ögatill Roselda och hennes akvariefiskerier.
Jag vet då ingen som har fler sorters akvareller.


(Om bilden,
vilken är tagen på sängen med min kamera,
verkar ha ett tåg i mitten, det är ett pendeltåg
av en art som är så sällsynt numera att stanna
vid station Karlberg. Stationer är utrotnings
hotade, till skillnad från konditorier na)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 195 gånger
Publicerad 2022-05-19 19:20



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bilden kan enkelt delas in i tre delar,
A. Himmel.
B. Hav.
C. Helvete.
Fyra H är däremot en plats för djur.
2022-05-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP