Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

Söker frihet, granskar mig omkring
finns det någon som är fri?
Är fåglarna uppe i skyn fria
är mullvaden under jorden fri?

Alla mina tankar är en kretsgång
som letar efter lösningen
inser att frihet är en omöjlighet
då hjärnan är alltför trång

Är jag fri när jag hamnar under jorden
alla mina tankar är borta i glömskans dalar
endast molekyler av mig återstår
de följer sin bundna bana i evighet






Fri vers (Fri form) av Kungskobran VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-23 11:29



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Total frihet är en chimär. Alla vrenskas vi när någon vill bestämma över oss. Men eftersom vi är beroende av varandra både som individer och som del av ett samhälle så blir vi ständigt hindrade i en tillvaro vi önskar oss. Ett gott liv kan vi ändå stundtals leva.
2022-05-24

  Anya VIP
Det här med frihet kan man sannerligen diskutera. Är man någonsin riktigt fri? Med kärlek kommer i alla fall förpliktelser. Och utan kärlek vill man ju inte vara.
2022-05-24

    Sefarge VIP
Så bra o skönt Djuphets betänkande skrivet!
Frihet är en känsla. Även om Mandela
Bara såg en liten glugg av himmel o
Moln kunde ingen fängelsevistelse
Ta den frihets känslan längtan
Ifrån honom?(tycker synd om alla
djur i bur, vad har de gjort för ont?)

2022-05-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande fundering om frihet både i livet och efter döden.
2022-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP