Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är en sång om Maskrosflickan... kommentera gärna


Maskrosflickan

Är du vilsen i den by som aldrig ler mot dig, min vän?
Och ofta tar till flykten, men alltid kommer tillbaks igen

Ser du bara mörker, där andra ser en charm?
Och känner ingenting, förutom såren på din arm

Ingen längtan i din blick
Många masker, mycket trick
Ingen kärlek utan krav
För många blad att plocka av…

Och ingen håller dig i handen
När du sjunker ner i sanden

Stackars den som liten är
I en värld fylld av besvär
Och du kan inte bara sticka
Du är fast nu, Maskrosflicka

Älskar? älskar inte? Frågar frågor utan svar
Det enda du får höra, är nån spydig kommentar

Och när alla ord har tystnat, går du ensam hem igen
Med ingen vid din sida, och dig själv som enda vän

Du har växt utan en sol
Brevid rosor och viol
Du tittar ner på dina fötter
Fast i asfalt utan rötter…

Och ingen smeker dig på kinden,
när det blåser kallt i vinden

Men somna lugnt, var inte rädd
Var dig själv, och du blir sedd
Allas bubblor kommer spricka
Lilla vackra maskrosflicka…




Fri vers av En kär vän
Läst 1026 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-08-04 01:51



Bookmark and Share


  wellness tina
vilken fantastisk text <3
2020-09-25

  underbar
oj..


(bokmärkt)
2011-01-16

    theredroses
jättefin dikt..:) vackra ord.
2007-08-12

    snöö
En mycket bra skriven dikt, vackert!
2007-08-12

    Lilja
det sista var riktigt bra!
2006-10-29

  kärleksmakt
vackert ! Jättefint ! Underbart !
2006-10-25

    Nihil Verum Nisi Mors
Jättebra, jag är sämst på kommentarer. Men Riktigt Riktigt bra
2006-09-14

    Klick_
Jag gillade den... Vackert :)
2006-09-11

  Semir
sjuktbra... gilla din stil, påminner mig mycket om hur jag gillar att skriva.. mycket bra skirvet!!!
2006-08-12

  Paraply
Åh, vilken bra.
Sorgligt och berörande.

"Och ingen håller dig i handen
När du sjunker ner i sanden"

Mm! vad fint!
Hade också gärna hört den med melodi :)
/p.
2006-08-11

    Mortalis
Ah! Jag gillar den här.
Gillar vilket namn du har satt på flickan, "maskrosflickan". Kan det bli bättre?
Orden passar in överallt, skulle gärna vilja höra den här texten med musik till!
Finns inget att klaga på.
Skriv meer!
2006-08-04

  TiVa
Vackert..
2006-08-04
  > Nästa text
< Föregående

En kär vän

Senast publicerade
Maskrosflickan
* Se alla