Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SOMMARVARM JUNI DRÖM.


KNARR MARAN

Då ett tystnadens skrik
nu av ångest blev lagt
endast död förnams
i din kropp.

nu hetta mot kyla
i ditt skrev blev förbytt
kunde åter i sinnet höras
hur vargarna yla

EXISTENS

det odödliga förflutna
möter det varje dag

det är här
jag kritiserar
det självklara

Allt är återskapat

vem är du
en reflex
har vi mod

Möt det oundvikliga,
finns det som i en spegel.

av det som är

blir ett jag
det som är

men som var
det ser vi nu
vem som är du

har kommit ifatt
när vi möts


KORBÖN

Så förunderligt
att solen stiger
och livgivande ljus
oss syndfulla skänker

Förskräckes nu
ni som beder.

hedningarna
i den kalla nord
har tveksamt vaknat

Mina bröder, systrar
mins även att
knäppta händer
skapar ingen framtid

CISSMOLL

nattsymfoni, ohörd
spelas i midnattsljus
med måne som log

vingklädda seglare
ljudligt sänder
sin morsekod, drömskt

Sittande på trappan,
vid vapenhusets port.

vi lyssnar stilla och hör
falterna fyllas med väder
då de dödas symfoni spelas
för mig av den dödes fingrar
anslaget ohörd i natten

© Bosse 9 juni 2022.




Övriga genrer (Kåseri) av Bossepoet från Österbotten
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-06-09 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten