Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOM KOM LILLA JUNIDIKT, NJUT.

LEKA MED Ö

öppna ögonen
ögna genom tidningen

ökentorka i din hals
ödets spådom
på sista sidan
ölen väntar
kyld och sval

överviktig blir av den

översikt över öord
ömsint är din kära
överröstar din översikt

örat har tröttnat
ödesdigert för språket


ÅTHUTA

dags nu att gå
upp på vinden
sa spegeln

När jag ensam går, då
får du som du vill.
Vänd mig inte ryggen.

hämtar min cello
köper en sträng
stryker kolofonium
på stråkens tagel

Att sörja en död, evigt
får någon annan göra.
Jag börjar öva igen...

ETT ÖGONBLICK

Vilken dikt blir sann
likt en bild
i betraktarens
kritiska öga

romantiken försvann
till drömmens
förlovade land
med en frånvaro
av densamma

Glöden falnade,
i kärlekens budskap.
Den dag var det,
vi slutade att kyssa
varandras läppar...

© Bosse 11 juni 2022.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bossepoet från Österbotten
Läst 87 gånger
Publicerad 2022-06-11 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten