Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malmö

I Malmö rör fåglar dig mer än främlingars fingrar...
De skämmer ut dig...
Du brukar ha ditt utrymme i människovärlden...
Fåglarna här sover på hustaken...
De hör våra namn, vårt skratt, vårt gråt...
De blir inte uttråkade om du inte tar upp vete ur fickan.
De kommer tillbaka en annan dag...
De känner dig mycket väl och känner ditt hjärta...
och de vet att den som går längs kanalbanken kan himlens språk, lukten av vått gräs och stadens bagerier...
och de vet att du flög som dem förra vintern,
men du överlevde inte med dina vingar...




Fri vers (Prosapoesi) av Assi Kassouha
Läst 221 gånger
Publicerad 2022-06-14 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Assi Kassouha
Assi Kassouha