Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språkliga orgier z

När professorn i teoretisk fysik i radio säger: Flyga är att kasta sig mot jorden och missa, då stiger överläkaren upp på skrivbordet och viskar: visst ska vi skära fint och sy ihop snyggt, men förmodligen till ingen nytta.

Efter tar han ett steg rakt ut i luften för att falla hårt i golvet. Det går inte. Han når fram till fönsterbrädet. Men kan inte där kasta sig ut. Fönstret är stängt och rutorna går inte att krossa. Överläkaren får leva vidare oskadad och nås av meddelandet att operationen har lyckats allt igenom. Patienten har blivit vackrare än någonsin.

Överläkaren sätter sig då på golvet och beaktar sina misslyckanden.




Skapa | Skriva av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2022-06-20 21:21



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text med ett inre spel som säger mer än det som sker på ytan. De där läkarna....tänker jag. fortfarande så mycket makt, fast de egentligen ska tjäna oss. Här framställer du en mänsklig läkare som tvivlar på sin förmåga....tänker jag.
2023-09-14

  till E
Synnerligen underhållande text!
2022-06-21

    Ohemulen VIP
Underbart. Jag blir genast på gott humör.
2022-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP