Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.............


utan dej i all åska

det åskar ute
tyckte att jag såg blixten nyss
fast det mullrar bara än
regnet har ännu inte kommit

det är en sån här grå eftermiddag
man ska ligga på altanen
insvept i en tjock filt av fleece
och med två starka armar
som håller om ens rygg

en som luktar i ens hår
håller din hand
där under filten
medans det blixtrar och mullrar
man ligger där till regnet till slut kommer

och när de klara dropparna faller
kurar man ihop sig
så att läpparna är nära
sover tyst en stund
mitt i all åska




Fri vers av barajag
Läst 249 gånger
Publicerad 2006-08-04 21:08



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
du fångar en stämning som jag har glömt att jag minns. sommar på sent femtiotal början sextio.. husvagn, ff och första trevande försöken att känna på varandra killar och tjejer.. åskan som ursäkt till att kura ihop och råka röra... ler
2006-08-04
  > Nästa text
< Föregående

barajag