Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Vad som hände den 24 juni genom historien.

 

Return to sender! Russian missile U-turns and smashes into troops who fired it in malfunction  | Daily Mail Online

Med tiden, den 24 juni, inträffade alla möjliga händelser som förändrade historiens gång. De flesta glömde bort dem, de tar dem tillbaka till förgrunden.

 

 

 

Vad händer idag, den 24 juni?

1497 John Cabot förklarar att Kanada är ett territorium i England. Han var en venetiansk navigatör och upptäcktsresande och anses vara den andra européen som nådde Nordamerikas stränder.

 

1509 Ett viktigt år för invånarna i England, eftersom Henrik VIII kröns till kung. Han satt kvar på tronen till sin död den 28 januari 1547. Han var 55 år och 214 dagar gammal.

 

1711 Ett viktigt ögonblick i Moldaviens historia ägde rum, eftersom tsar Peter I av Ryssland anländer till Iasi för att träffa härskaren Dimitrie Cantemir. Två månader tidigare hade lyckoavtalet ingåtts. Som ett Resultat åtog sig Dimitrie Cantemir att stödja tsaren militärt mot det osmanska riket. Slaget vid Stanilesti följde (juli 1711), men de två allierade besegrades.

 

 

1812 Napoleon Bonaparte och Försvarsmakten invaderar Ryssland. Konflikter ägde rum den 24 juni och 12 december 1812. Den militära operationen utfördes av teatern: till vänster, från Nemanfloden till Moskva, på andra sidan av teatern, på andra sidan vägen: en i norr , mellan Dvina och Neman, och en annan i söder, i regionen Volhynia.

 

1901 Pablo Picasso ställer ut sin första målarutställning i Paris. Picasso anses vara en av mänsklighetens största målare.

 

 

 

1927 En händelse med stora återverkningar i Rumäniens historia äger rum, eftersom Corneliu Zelea Codreanu tillsammans med Ion Mo?a, Radu Mironovici, Corneliu Georgescu och Ilie Gârnea?? grundade "ärkeängeln Mikaels legion", känd som "Järngardet".

 

1987 Lionel Messi föddes. Han anses av de flesta sportspecialister som den bästa fotbollsspelaren genom tiderna, och överträffar Maradona och Pele.

 

 

 

1991 Efter samväldets fall tillkännagav Rysslands samväld och det rumänska parlamentet folkomröstningen den 23 augusti 1939.

 

om du blandar blått med gult blir det grönt,

 men inte på våra svenska slätter, för att inte hålla våra minnen gröna och levande. Att döda blommornas nektar och torka fukten,

 han trycker på och skapar dem

urban svullnad.

till och med himlen bedrar oss:Public Cloud - cloud solutions and on-demand resources - OVHcloud

 

Tvärtemot uppenbara förväntningar och bevis är himlen inte blå. Det faktum att människor uppfattar den blå himlen är inget annat än en optisk illusion. Hur är det möjligt? Människor ser den blå himlen på grund av gaser i atmosfären, som syre, kväve, kväve och koldioxid. När solljus kommer i kontakt med dem reflekteras det, och varje molekyl blir en ljuskälla. Det måste sägas att solljus har alla färger: rött, orange, gult, grönt, blått, indigo, lila. Den mest uttalade interaktionen finns i fallet med ljus med den kortaste våglängden (lila, indigo och blå), eftersom våglängd är På detta sätt reflekteras violett och blått ljus från en molekyl till en annan så att det verkar komma från överallt (diffust ljus), vilket är anledningen till att himlen har den blå färg som jag uppfattar våra ögon.

De andra färgerna sprids inte lika lätt av jordens atmosfär, och på grund av detta kommer de till oss i ett mindre direkt ljus.

 

Varför är inte himlen lila?

Det finns bara ett svar på denna fråga: himlens färg är blå och inte lila, eftersom solen avger färgen blå med en större intensitet och för att våra ögon fångar denna nyans mer effektivt.

Kuriosa om solen:

Det skulle finnas omkring 1,3 miljoner planeter i jordstorlek inuti solen;

Solens temperatur kan nå 15 miljoner grader Celsius;

Det tar 8 minuter för solljuset att nå jorden;

Temperaturen som finns i kärnan av jordens centrum är nästan lika hög som solens;

Planeten Pluto behöver 248 år för att kretsa runt solen.

 

 Företagen klipper vårt gräs från naturparkerna och kanten av ängarna, en illusion av grå sand omger dig,

varför får vi inte ha vår midsommarfest i det gröna och blommande svenska ängar gräset?

privata parker var fyllda med assisterade gäster.

 Jag trodde att våra politiska färger inte var utspädningsbara, men nu har de förvandlats till illaluktande lera.

Den gula solens kors på den blå bläckhimlen gick ner till isen i det avlägsna isolerade Grönland.Gabriel Cotabita - Noapte albastra, Romania Karaoke - Bing video
Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2022-06-24 15:01Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP