Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Staden var Los Angeles


No go zoner

Jag har bott i en stad
där no go zoner fanns på rad
det var många skjutningar där
men var för oss inga större besvär

Vi bodde trygga i vår lilla värld
med lycka välstånd och flärd
långt bort från oroligheternas värld
i vår egen lyckas färd

Vad kunde vi göra åt det som var
nästan ingenting blev vårt svar
vi levde vårt liv i solsken var dag
utan hugg eller slag

Sen kom vi hem till det som var
men det fanns nästan ingenting kvar
utom vår underbara natur
lika skön i ur som skur

Sverige länge förskonat var
men nu har vi det vi har
liksom många länder på vår jord
no go zoner skjutningar och mord

Vi har de politiker vi fått
vad har de egentligen gjort
några miljarder hit och dit
tycks inte hjälpa ett skit

De har ingen lösning på problemen vi fått
när allt tycks åt skogen ha gått
det behövs insatser av ett helt annat slag
men i det vågar politikerna ej ta tag

Verklighetens värld är nu här
ingen vet vart det bär
kanske var och en får bli sin lyckas smed
när ingen kan ge oss besked




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Kungskobran VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-30 10:58



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Var är alla oansvariga föräldrar, kasta gatsten är visst ok och uppmuntra små barn att göra detsamma. Är det konstigt att de unga blir kriminella? Var fanns alla unga flickor då? Man får de barn man förtjänar sägs det.
2022-07-02

  Bo Lövhalka
En mycket bra text och tyvärr aktuell.

2022-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP