Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nya tider som börjar gälla…

 

Och, när tiden för leken är slut

Vet man att man blivit gammalt

 

En ny tid

En ny fas i livet

Börjar gälla

 

Den nya människan

Är

Inte desamma med den unga människan

 

Tid för ensamhet den tar aldrig slut

Tid för sorg den är bara början på livet ut

Tid att längta tillbaka hoppas man på

 

Tid som man saknar sig själv tillbaka

Tid att dö i stillheten blir alltmer aktuell

Tiden stannar helt enkelt i sin resa

 

Inga anhöriga som bryr sig

Inga vänner som kommer ofta och hälsar på

Inga mera uppmärksamheter av samhället

 

Ses som en ekonomisk belastning av samhället

Ej värdig

Ej nyttig för samhället

 

Den nya tiden handlar alltmer

Om döden

Om och försvinnande i tysthet

 

Döden tar oss med all respekt

Döden ger oss friheten

Döden gör oss till eviga

 

De nya tiderna har ingen sympati, empati mot människan




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-07-01 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP