Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ur litterära brottstycken(franska avd) 700


EN AMBIVALENT SKEPTIKER

Som autodidakt försåg sig den egen-
sinnige publicisten och tidningsred-
aktören Louis Veuillot ( 1813-1883 )
av kunskapens träd med enbart det
han ansåg vara närande hans intell-
ekt vilket skulle ge frukt till den ret-
oriska polemik som utmanade andra
intellektuella i dueller på liv och död.

Men från att varit en ambivalent
skeptiker lät hans prövade intellekt
sig till slut tämjas och besegras av
religiös fanatism i romersk-katolsk
anda liksom när fan blir gammal och
trött blir han religiös.

-

-




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 171 gånger
Publicerad 2022-07-02 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP