Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poesi


Dom sommarvindarna

Kan en maskros också vara en ros

eller är man född som man är?

dom ögonen och dom trånga burarna

Vi står där på fälten dansandes med främmande vindar

glamoröst men försiktigt

så att dom aldrig blåser omkull oss

även fast jag ofta funderar

om det vore en bra eller dålig sak

Vi andas ut en kollektiv suck som en osynlig våg genom den ljusa kvällen

här ute är luften så ömtålig

ett lugn som tippar sig fram på tårna

vågen smyger sig ofta ut från dom skogarna och dom dunkla gröna fälten

in i stadens värme och brus

färgglada stenhus bredvid vattnet svalkas och skrattar medans de blir kittlade

får de röda människorna sittandes på uteserveringarna och de svartklädda männen lutandes mot taxibilar att svälja och blunda

"Aah"

Vi är

dom sommarvindarna

vi svalkar någonting djupt inuti

där finns en brinnande längtan efter en varsamhet

en stillhet

livet aldrig verkar kunna erbjuda en helhet utav

och vi med alltid väntandes

tills vi också kan vara röda rosor

placerade i höga glas ovanför prickiga eller blommiga dukar

så att vi varken behöver sucka eller dansa om nätterna




Fri vers (Fri form) av Roddan
Läst 46 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-03 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roddan