Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att söka förklara verkligheten för en gemen man, i vilket fall en del av min egen excellenta del av hela alltet liksom i ett pussel. Det är intressant att kunna vara litet 'allt-i-allo', oavsett arbetsgivare.


Dagens förklarade ord 2022 07 17




Nattar bete
-
något om att stiga upp tidigt som bara den
och ge sig ut att lägga och dra nät.

Fiska efter lagom stora fiskar i något vattendrag
och ta det lugnt i en liten eka i tyst sällskap

med någon vuxen vid årorna när en själv
sitter o (fryser?) myser i sommarnatten.

-

Nattar be te
vara i god tro och vaka in natten med böner om
att natten skall förflyta lugnt och att te i
mellanakten skall göra stunden
till en tid i lugn och frid.

-

Natt arbete
som kan vara att sitta jour
om en själv behöver rycka in om det behövs
egen närvaro för att någon ringer sig sjuk
eller bara vill ha assistans med något.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-10-07 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP