Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Än hos någon annan människa

 

Förlåt!

För…. Låt!

För… lååååååt!

 

Det tyst hos mig!

Är mer än hos någon annan

Är mer än i kyrkogården

 

Det beror på,

Att jag är en flykting från …

Att jag inte är en demokrat

 

Att jag inte tillhör de vita

Att jag vägrar västvärldens hjärntvätt  

Att jag vägrar vara en regnbåge

 

Att jag inte tillhör de svarta

Att jag inte tillhör de mångfärgade ideologier

Att jag inte tillhör de en färgade religion  

 

Att jag har valt mitt val

Att jag har valt min väg

Att jag har valt min egen tro  

 

Att jag ej bryr mig om vad andra tror på

Krigar och dödar för

Hatar och föraktar andra för

 

Ensamheten hos mig!

Är

Större än hela existensens

 

Flykting Naji skrev den här texten

Den mest hatade jag i västvärlden

Den mest nekade sin existens jag




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-07-21 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP