Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsbrand

Det finns en växande polarisering
mellan de fattiga som blir fattigare
och de rika som blir rikare

Det finns ungdomar
som står utanför möjligheten
till utbildning och till arbete

Det finns människor
som söker respekt från andra
genom att hota och vara farlig

Det behövs värme
Det behövs papper eller trä
Det behövs syre

Det räcker med en liten gnista
för att starta en skogsbrand




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-07-23 00:44



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord på hög nivå.
2022-07-25

    Lena Staaf VIP
Vårt samhälle beskrivet på ett fåtal laddade rader. Vi behöver uppror och solidaritet för att ta itu med orättvisorna och snedfördelningen.
2022-07-23

  Anya VIP
Så mycket socialt engagemang i dikten. Så många sanningar. Jag, som lärare, tänker på betygsystemet som blivit så tufft. Ett E som är som gamla tidens 3:a. Är det inte fel någonstans? Hur många F behöver vi? Tack för att du engagerar.
2022-07-23

  Blomma-Stjärna VIP
skogar brinner - men också hjärtan - det räcker med en liten gnista när solidariteten och engagemanget vaknar upp från sin törnrosasömn !
2022-07-23

    Sefarge VIP
En text som eldar upp
och berör. Bravo!
Det finns energi alternativ
Ändå skall 300 miljarder
Tas ur folkets kassa och
Ges till de Giriga 2-5 %
av Marknadens hyenor!
Brinn i ert eget konstruerade
plutonium-cesium Helvete
era jäklar!
;)



2022-07-23

  Den skrivande tysta
Ja, hoppets låga måste tändas!
2022-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP