Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Så beskrev Monika sin pelargon på balkongen Här är min på ueplatsen.


Jubelrosa


Den jubelrosa pelargonen
som blommar på din balkong
får konkurrens
av min Mårbackapelargon
uppkallad efter självaste Selma.

Fast de samsas nog så gott
på pelargoners vis
eller vad tror du?




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-07-30 21:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så är det nog.
2022-08-08

  Anya VIP
Jag älskar pelargoner. Har bara röda. Din är så vacker.
2022-08-05

  Monika A Mirsch VIP
Oh Mamma Mia, visst - visst - visst, käraste Eva Helene, skall det skrivas ... din Mårbackapelargon uppkallad efter Selma. Och samspelandet flyter - sträcker sig upp i rymden på 'pelargonervis'. Jag står på min (vår) tomt och vinkar mot väst på pelargonistiskt sätt. Sommaren berusar ännu i augusti och blommorna prunkar. Svenska wikipedia: "Böjningar av prunka, Aktiv, Passiv. Infinitiv, prunka, prunkas. Presens, prunkar · prunkas. Preteritum, prunkade · prunkades. Supinum, prunkat · prunkats"
Från och med nu skall jag gå över till Supinum i alla väder. (ss. ??) jaa hur gör man ord i supinum - wau, den som kan, kan säkert allt värt att kunnas.
Kram under den ljuvligaste augusti-solen (mest supinum-artat av 'augustiner'!
Monika från öst, uti från din adress*

2022-08-01

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om naturens ögonfröjd, jag har några stycken och dom trivs alldeles utmärkt tillsammans.
2022-08-01

  Monika A Mirsch VIP
Aah - plus pelargondoften i mångahanda variationer - underbart - TACK!

2022-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP