Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den gamla Stufvenäseken


Trädet och jag


En gammal ek
bortåt åttahundra år gammal
möter mig
i sommarkvällen.

Snart blir det höst
och då ska jag minnas
kraften, styrkan och viljan
hos trädet
att fortsätta grönska
år efter år.

Jag ska också minnas
den djupa sprickan
i stammen
men utan att oroas.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-08-06 13:32



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om symboliken här. Trädets styrka kontra diktarjaget. Sprickan i stammen....så många sprickor vi människor får. Snyggt med vacker bild. Den eken skulle jag vilja krama. Tänk vad den upplevt.
2022-08-23

  Maj-Lis VIP
Så fint...gamla träd har mycket att säja oss
2022-08-09

  Bibbi VIP
Suverän bild.
2022-08-08

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om ett gammalt träd som har livskraften kvar.
Texten får mig även att tänka på en gammal människa som vill fortsätta att leva.
2022-08-08

  Monika A Mirsch VIP
Det underbara mötet mellan
den gamla eken
och dig,
du poet
på poeter.se -
Tack vännen min
du sprider kraft...

2022-08-07

  Respons VIP
Sympatiskt att det går att lära sig så mycket bara av att vara nära ett träd.
2022-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP