Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.08.14 söndag Efter veckor av tankar


Utan tårar på barrikaderna

I kraften av mitt namn
ser stugdoften dimmig utöver gården.
Och nu vet jag att livet aldrig
bara passerar förbi mig.

I redighetens ostädade vrår föder
kvinnorna sina barn.

Och jag står häpen i mina funderingar
tills kyrkklockorna ringer ut
alla världens förlorade städer.

Det kommer att plåga mig,
att se all förödelse
att somna till tankefel

och att segra, tror jag nu
om det inte är ett tankefel.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-14 14:52



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Du berör eftertanken nästan som en varseblivning och jag gillar att du ändå frågar dej om det verkligen är så i form av tankefel. Det är så skarpsinnigt.

Sen tycker jag väldigt mycket om din poesi. Din ådra för existensen. Närheten till moder jord och dess sårbarhet.
2022-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP