Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är inte rädd för hunkar. Är du?


Näckens lockrop


Vassen, vuxen, kämpahög
borgar för hemliga möten
Ingen levande oss ser
så dolda vid glömda flöten
Stråna bär ingen skugga än
grodorna söker varsin vän
hoppar som vore de loppor
vid den strandnära sanka löten

Ta min hand, jag visar dig
lövsalen där det finns vila
Daggfontäner skall du se
med vindruckna droppar strila
Entitan envist rör sig från
hägern som vadar ut i ån
Tystnadens timma är kommen
med en fläkt som bland löv skall kila

Vilt är vackert, tamt är tungt
håller du dock inte med mig?
Kungligt krön på ekens stam
dig säger så stolt Bered dig!
Bänken som du i grönskan fann
väntade på dig, sval och sann
Här är jag, ropade träet
tills du äntligt mot stranden vred dig.



8/8 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-22 18:01



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
å, vilken känsla-rim-rytm-natur
och allt detta du fann vid ekens stam!
2022-08-23

  Gunwale VIP
Suget, längtan - bort från den torra träiga men trygga (bänken) … Glömt är allt som fick mig att hålla mig över ytan (flötena) … En lockande text med fina ordval.
2022-08-23

  SatansSon VIP
bra rimmad text,
2022-08-22

  Marita Ohlquist VIP
Med fina rim har du skrivet en text som inspirerar tanke och känsla.
2022-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP