Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Teaterapan bör måhända hålla truten...


Alla dessa djur


Dårfinken kvittrar så vackert i trädet
näbbgäddan ligger för latmask på lur
Sumpbävern sumpar sin spelpjäs vid brädet
medan fyllkajan tjoar, snart är det hans tur
Så är det med djuren, vi känner dem alla
De roar oss ständigt, vet aldrig sin plats
Fast vad vi än tycker om hur dessa för sig
nog liknar de oss i var rolls föresats

Myrlejon vrålar vid milsvida myrar
visar upp rysliga myrlejongap
Åsnorna struntar i brinnande fyrar
går på grund invid kustbranters ödelandskap
Så är det med djuren, de räds inte faror
och skrämmer oss gärna, om bara de kan
När vissa sig trasslar i utlagda snaror
långt fler önskar visa att de är en man

Linslusen uppträder i alla väder
skumbjörnen, vaken och pigg, skummar på
Badankan plaskar och struntar i kläder
fräcke diton från tidningen bilder tar då
Så är det med djuren, i väta som torka
gör de som de vill och det går som det går
När knäppgökar gal, hur skall människan orka
med hönshjärnor och en miljon svarta får.



10/3 2024




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-04-16 16:03



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Åhh ”vet aldrig sin plats” gillar den frasen de lever livet.
Du får fram samfälligheten på ett klurigt sätt här.
wow
2024-04-17

  Cikoria Blå VIP
Fantasifullt skrivet och roligt att läsa.
2024-04-17

  Gunwale VIP
Även jag tycker mig skymta en byxlös Kalle Anka där nånstans i denna märkliga djurpark där djuren plötsligt kan bli människor.
Fick lust att spinna vidare: Vem hoppar längst? Mallgrodan, försökskaninen ellet svetsloppan?
2024-04-17

  TrollTörnTrappan VIP
Finurligt! Är det Kalle Anka som tog badbilderna? eller Hacke Hackspett?
2024-04-16

  Anoo Niskanen VIP
Lekfullt med härlig rytm.
2024-04-16

  Kungskobran VIP
Kul, du glömde sängkarren , snorkråkan , buskskvättaren , gräspipparen
2024-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP