Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En drömd resa är också en resa

Hon kontrollerar att passet ligger på sin plats. För vilken gång i ordningen? Kanske femte. Så en lugnande suck. Där är det. I handväskans innerfack. Lätt åtkomligt.

Stryker lätt med handen över den nyinköpta baddräkten. Blänkande svart med små karmosinrosor. En modell som åtminstone lite döljer magens oönskade kilon. Som hon längtar efter att få känna Medelhavets svala famn. Blundande hör hon vågornas rytmiska smekningar mot huden.

Åter granskar hon hotellinformationen
på booking.com. Foton som visar en till
synes oändlig sandstrand. Fiskekutters
ligger där vilande. Rad på rad. En balkong i kvällssol med utsikt mot havet. Jordgubbar och ett glas med mousserande på ett bord. En ljuvligt skön säng att sova i.

Hon suckar djupt. Aningen sorgset. Ser sig omkring i lägenheten. De slitna tapeterna. En nersutten soffa. Inkassokraven, oöppnade på bordet. Känner den inpyrda röklukten. Hör grannarna träta. Som vanligt.

Så tänker hon, en drömd resa är också en resa.







Prosa (Kortnovell) av Elinor Sörensson VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-08-27 14:43



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Fint beskriven längtan bort.
2022-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP