Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt livet göra sin grej!


Låt mig låta vara,
ta som kommer,
obesväras,
lugnt se adresserna blinka menande

Låt mig slippa oroas
av osäkra tågtider,
obehagliga kupékamrater,
nätter med tjatiga drömmar,
morgnar med ordfattig migrän,
betydelser som måste letas upp via synonymer,
tandvård som inte omfattas,
kaffe som komprimerar hjärtslagen
efter ynka tre muggar,
nedtecknandet som inte håller steg med tankarna,
ångern över gjort såväl som ogjort,
åldrandet som tillspetsar,
dagar som tränger sig på,
nätter som bär på sanningar,
gammelgubbslukten som inte kan duschas ur,
infall som nödvändigtvis måste leda till stora projekt,
boktravarna som snart inte kan hålla balansen

Ja, låt livet leka utan extern inblandning,
låt komma och gå,
låt avlidna vänner och ovänner tala i sömnen, den eviga,
låt synonymerna tävla om uppmärksamhet,
låt voluminösa häckar göra oss svanskåta ända in i kacklet,
låt strömmen gå,
låt sista versen stå på repeat,
låt tandläkarna böja sig över mig som irländska varghundar
i Kolmårdsskogarna,
låt kirurgerna installera titantempel ryggradsvis,
ja, ta tillfället i ändalykten,
låt döden sköta sitt,
låt livet göra sin grej!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2022-09-03 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP