Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i fållan

Som vore vi boskap utan insikt

Men fyllda av rädslor

I fållan

 

I väntan

På något som vi inte vet vad det är

 

Utanför fållan cirklar vargar

De stirrar på dig genom kuvertet på hallgolvet

Genom mailet i inboxen

Och genom rektangulära fönster mot det du manats att kalla världen

 

I fållan gelikar

Som bräker sin oro

Utan nyans och utan analys

 

I väntan

På något som vi inte vet vad det är

 

Bortom vargarna väntar asätare

På att ta ditt sista värde

Till dess dina knotor

Återstår som en intighetens ikon

 

När sen knotorna sakta bleknar

Från ett liv som knappast levts

Och vargarna sen länge

Cirklar runt andra vaga existenser

 

Kan man undra

Vad vi tillfört

 

I väntan

På något som vi inte vet vad det är




Fri vers av Ruda
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-09-14 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda