Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rullebör

Rullebör är sliten,
forslat både jord och sten,
kämpat sista biten
ända in i mål,
lider utav sviten,
jagas på med starka ben,
stor liksom var liten
last har tagit kål.

Skönt att hösten nalkar,
villa sig i tomtens skjul.
Skönt att hösten svalkar
Där förr det varit hett.
Händer full med valkar,
skjutit fram dess enda hjul
genom regn sig halkar
och solsken full av svett.

Rullebör ska vila.
Hjulen ska få pusta ut.
Luften den ska strila
ut ur dess ventil.
Skönt att slippa ila
nu när sommarn tagit slut.
Sommaren febrila
rullat många mil.







Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-18 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick