Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt liv

Jag är ett skrynkligt russin
som står i kö
i socialtjänstfabrikens korridorer
väntar på nåden
att få bli erkänd
som duglig tjänsteman

Jag är den mogna fruktens saft
i en dansstudio på Landala torg
gestaltar människoöden
dansar med Berthold Brecht

Jag skriver fram revolutionen
på en uppfostringsanstalt
förvandlad till folkhögskola
utanför Motala

Jag reser med bussar från sextiotalet
landsvägen fram
från Jönköping till New Delhi
tillsammans med Tusse och Ylva

Det är i undantagen
ljuset lyser starkast

Det är mellan sömn och vaken
som inspirationen leker

Der är på byvägen
bortom ambitionen och plikten
som livet får blomma

Följ den väg
som auktoriteten förnekar
som etablissemanget hatar
som den förbjudna nyfikenheten
i ditt inre lockar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-09-29 06:26



Bookmark and Share


  Annica Kaufeldt VIP
Rikt och kärnfullt skrivet, här finns det mycket att tänka över och fundera på. Tack!
2022-10-03

  Mats Edin VIP
Prima liv:)
2022-09-30

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här
ex.
"Det är på byvägen
bortom ambitionen och plikten
som livet får blomma"


2022-09-30

  Blomma-Stjärna VIP
Fin!
Bara döda fiskar simmar medströms...
2022-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP