Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hjärtan i Harnesk


hjärta i harnesk

hon reser sig i trygghet du vill in

en mer en till av oss sådana som oss

vill i ett land av karga stenar

hjärta i harnesk 

våra fotspår i gruset av den rymd vi bär 

bara nakna fötter på en frostig matta 

hjärta i harnesk

låta gå vid bristningsgränsen 

att våga att ens vilja 

gömma huvudet vid ditt bröst 

 vid bara någons bröst på vandring 

hjärta i harnesk 

en fristad av lagar mer än önskningar 

en värdighet längs älvens slingrande väg 

ett hjärta av harnesk 

skiftande terräng vid lyhörda öron 

havets himlande spegel 

fågelreden i nypon snår, snötyngda granar 

forsande vatten vid nyutspruckna rosor

våra vandringar i naturen 

är det en längtan säg

en låga att värma sig djupt i en källa 

det blomstrar öde i en vild parnass

ett hjärta av harnesk 

skrynkliga papper vid flygelns hörn 

begrundande av enstaka plink 

där sonaten lurpassar en vår 

strängar av viol i timmens ögon

naturens locktoner ömsinta blickar 

vi människor lånar varandras toner 

ser du 

ser jag 

allt i en hemvist av livet 

 

( där jag såg) 

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-10-04 05:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP