Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarjobb på SKF Svenska Kullagerfabriken


Människorobotar

Ljudet var öronbedövade
kastades mot oss
när vi gick in genom dörren
Oljedimman låg tät i lokalen
i oändliga rader stod män
bakom sina svarvar
De arbetade mekaniskt
som robotar
satte in en kullagerring
i en chuck drog i en spak
avlägsnade ringen
och satte in en ny
om och om igen
det var över på några sekunder
De fick några ören
för var ring
Jag lade märke till en
man med asiatiskt utseende
han såg ut att arbeta långsamt
rörelserna var mjuka och jämna
till skillnad från de andras
I denna miljö skulle jag
arbeta en hel sommar




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-08 12:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
En intressant text. I ett års tid passerade jag SKF i Göteborg på väg till mitt jobb i Haga. Här fick jag en inblick.
2022-10-11

  Blomma-Stjärna VIP
Fin iakttagelseförmåga - bra berättat!
2022-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP