Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livet är en marathondans på rosor. Ibland kan någon utbrista 'jag har inga trosor' eller 'jag har ingen BH'. Då tänker Pekka 'int jag heller'. Ibland dör någon och hinner kanske tänka på Pekka. Eller så bara anar den att Pekka finns.


Livet enligt Pekka (4-5-4)





Ibland heter Pekka något annat.
Men egentligen, när en tänker efter.
Nog är det väl en sorts Pekka, i alla fall.
Är det månne skillnad på

talskrivaren och mantalsskrivna?
Finns det kvinnotalsskrivna?
De är osynliga, tänker Pekka.
Osynliga människor finns,
bara att de nog inte räknas.

Under hela skoltiden var Pekka just osynlig.
Talade någon om honom, så fick han aldrig veta det.
Han funderar ibland på om det heter
hålla an eller hålla för.



(Texten har legat till sig i utkast sedan 2022 10 20.
Bilden tog min kamera under vinterhalvåret i Sverige)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-16 18:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Karl-Uno Sjöblom och Pekka Langer ledde 'Notknäckarna'. Sedan kom 'Bit för bit' som god tvåa. Eller kom 'Notknäckarna' först efter 'Bit för bit'?
Långt senare kom ett matchande program, även det i svt ett. Det hette 'Röda tråden', med en annan PeKka. Ingenting har varit sig riktigt likt sedan dess.
2023-04-17

  TrollTörnTrappan VIP
Länge leve Langer! Dock den pekkan dog i ganska vanlig ålder. Och var märkligt nog ingen finlandssvensk radioröst... men uppfriskande klurig ändå - likt dina texter. Natttuppen stavades tydligen med tre te!!! Jag knäckte blott noterna.
2023-04-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP