Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Darvins återkomst

Vår sol är 4,6 miljarder år gammal
den sväller långsamt.
Om 5 miljarder år
förbränner den allt på vår jord.
Den slocknar sedan långsamt men lyser ändå i
12 miljarder år till

Livet slocknar i vår sfär
vår saga slut för alltid är
av stoft är du kommen
till stoft du åter är

Men det finns hopp ändå
att jorden liv kan återfå
när värmen från solen åter blir så
att livet kan återgå

Darwin får en chans igen
med hopp för mänskligheten
Hoppads det blir bättre denna gång
så vi kan leva älska i ljuvlig sång






Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-23 09:36



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Sant och intressant om något så pregnant liksom bekant! Vi är solens slavar! Din text är en riktig skiljelinje och viktig sak! Alltså du har skrivit "en dikt med sikt på det av vikt!" Bravissimo!!!
2022-10-26

    Lena Staaf VIP
Darwin har nog svårt att övertala solen.
2022-10-24

    Music mind VIP
Skrämmande fakta.
2022-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP