Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÄR DEMOKRATIN BLIR SIN EGEN MOTSATS

I en demokrati där alla har
rätt till sin åsiktsfrihet yttra
sig i tal och skrift reserverar
den sig dock för att den som
på ett stadsfientligt sätt upp-
viglar till omstörtande verk-
samhet som hotar demokra-
tins ordningsstadgar skall
berövas sina demokratiska
rättigheter.

Det må vara författare,konst-
närer, musiker, filmfolk,jour-
nalister, internet och tv med-
ier och allt och alla som kan
användas i propagandasyfte.

Demokratin hamnar därmed
i en sk moment 22 situation
där den blivit sin egen fiende.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2022-10-30 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP