Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten har legat till sig i utkast sedan 2022 11 04. Hade Torkel varit där hade han förstås petat dig i näsan.


Du låg och drömde när någon...






...petade dig i sidan för att du skulle vakna
och det sista du minns är hur människor
strömmade till från alla håll och hur det
syntes hur klockan ringde till samling i

sin stapel. Men hörde du ljudet den där
dagen i tidiga augusti? På morgonen hade
du fått veta hur gångbron över vattnet brustit
av ruttnade bräder och fått en hel familj att

störta ned i strömmande vatten. Du tror
dig dra dig till minnes ord som 'vad är
meningen med livet? Att störtas in i
olyckor och att den vilken fanns så oanat

i ena stunden skulle bli av med sitt liv så
absolut strax. Sedan slog du upp dina ögon
och din vän på besök petade dig i sidan för att
du skulle vakna till den nya dagen plötsligt.

Allt hade bara varit en dröm och just den
där handlingen hade varit som att läsa i
en bok och du vet inte ens hur det gick
till att som ju hamna i den där byn.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2023-05-14 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP